Algemene informatie Tunesië

Algemene informatie Tunesië

Tunesië grenst aan de Middellandse Zee en is gelegen in Noord-Afrika. Tunesië is een schitterend vakantieland vol met cultuur en historie, maar natuurlijk ook een land waar onbezorgd een ontspannen vakantie aan zee kan worden doorgebracht. Een vakantie in Tunesië is geschikt voor iedereen van families met kinderen tot liefhebbers van cultuur en historie.

Weer en klimaat in Tunesië

Wie naar Tunesië op vakantie gaat voor de zon, zee en het strand kan het beste in de maanden juni tot en met september de vakantie boeken. Dit zijn namelijk de maanden, waar het weer en klimaat de ideale ingrediënten zijn voor een strandvakantie. De beste reistijd voor een vakantie in het binnenland van Tunesië is vanaf oktober tot en met april.

Advertenties van onze partners

Toerisme in Tunesië

Het toerisme in Tunesië concentreert zich vooral langs de noordoostkust aan de Middellandse Zee, waar luxe hotels en appartementen naast en achter elkaar zijn gebouwd. Bekende badplaatsen in Tunesië, waar de meeste toeristen vanuit Europa naar toe gaan zijn onder meer Gammarth, Monastir, Nabeul, Port El Kantaoui, Hammamet en Mahdia. In het zuidelijk gelegen deel van Tunesië is ook het eiland Djerba een echte bestemming voor vakantie. Tunis is de hoofdstad van Tunesië en gelegen in het noordoosten en biedt een rijkdom aan historische gebouwen en de medina oftewel de oude stad met nauwe straatjes, maar de stad kent ook veel hippe winkels, die in moderne winkelcomplexen te vinden zijn.

Cultuur in Tunesië

In de grote steden zoals Tunis en Sousse zijn de westerse invloeden zeker merkbaar, maar die vloeien in het binnenland weer over naar de oude traditionele waarden. De inwoners van Tunesië zijn echter zeer gastvrij en vriendelijk, zoals u waarschijnlijk zult merken als u tijdens uw vakantie in Tunesië met de inwoners in contact komt. Overigens heeft de islam een grote invloed, want elke dag worden de inwoners vijf keer opgeroepen tot een gebed.

Bezienswaardigheden in Tunesië

Er zijn culturele en historische bezienswaardigheden in Tunesië variërend van musea tot ruïnes uit de oudheid. In Carthago, nabij de hoofdstad, zijn de overblijfselen van de handelsstad nog bewaard gebleven zoals badhuizen uit de Romeinse tijd en een Romeins Theater. Ook de ruïnes in Kerkouane van de Phoeniciërs zijn de moeite van het bezoeken waard. Kerkouane en Carthago zijn dan ook niet voor niets op de lijst van werelderfgoederen geplaatst. Om een goed beeld te krijgen van het leven van de Romeinen is het aan te raden om naar Dougga te gaan, dat bovenop een heuvel te vinden is en waar goed bewaard gebleven ruïnes te bezichtigen zijn. Een andere bezienswaardigheid die men tijdens de vakantie in Tunesië kan bezoeken is de moskee Ez Zitouna, dat bekend staat als de oudste moskee in Tunesië. Een bezoek aan deze moskee kan gecombineerd worden met een bezoek aan de oude stad medina, waar de moskee, die overigens inmiddels is omgebouwd tot een universiteit, te vinden is. Ook musea ontbreken niet in Tunesië. Zo is er het Nationaal Museum Bardo, waar onder meer Romeinse mozaïeken tentoon worden gesteld en in het museum Dar Ben Abdallah kan men alles te weten komen over de volkskunst en tradities. Sieraden, antieke meubels en traditionele kleding maken onderdeel uit van de collectie. Er zijn natuurlijk nog veel meer interessante bezienswaardigheden zoals de ondergrondse woningen in Matmata, die uit de rotsen zijn gehakt.